Novim Zakonom o elektroničkim komunikacijama (Narodne novine br. 109/2012) ZEKom-1 uvedena su nova pravila o korištenju kolačića i sličnih tehnologija za pohranu podataka ili pristup informacijama pohranjenim na korisnikovom računalu ili mobilnom uređaju. Budući da nam je vaša privatnost vrlo važna, nastojimo vam pružiti sve informacije o kolačićima koje koristimo na web mjestu. Sve detaljne i dodatne informacije o kolačićima možete pronaći u nastavku. Ako Korisnik (kupac) odluči u potpunosti onemogućiti tehničke kolačiće (u postavkama preglednika), kupovina na web stranici www.binbee.eu neće biti moguća ili Korisnik neće moći u potpunosti koristiti funkcije web stranice.

Trgovec ( E-CER d.o.o.) vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik Uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega Uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Trgovec lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti Trgovec zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.


V kolikor se bodo na Spletnem mestu pojavile kakšnekoli spremembe na področju piškotkov in zasebnosti, bomo vse spremembe takoj zapisali na tej strani.

1. Kaj so piškotki?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki vsebujejo manjše količine informacij, ki jih spletnemu brskalniku pošlje Spletno mesto. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat ko Spletno mesto obiščete. Običajno vsebujejo:

• ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
• življenjsko dobo piškotka;
• vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo.

Podjetje E-CER d.o.o. je edino, ki ima vpogled v piškotke.