BinBee > Pravilnik o zasebnosti in piškotkih

Pravilnik o zasebnosti in piškotkih

1 . Varovanje osebnih podatkov

Podjetje E-CER d.o.o. se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke preko spletne trgovine www.binbee.eu skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene. Izjema so primeri, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika za določen čas 5 let. Če zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, pa za  čas kot ga predvideva.

E-CER d.o.o. lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov. Dostavni službi GLS Slovenia so zaupani: ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonska številka ter e-mail naslov.

Visoki varnostni standardi: Spletna stran www.binbee.eu za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem. Za varnost je odgovoren tudi Uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

Vseskozi imate pravico do informacij, kjer preverite pravilnost vaših shranjenih podatkov. Po želji nas kontaktirajte na info@binbee.eu in nam pošljete vprašanje po elektronski pošti ali navadni pošti.

1.2. Politika zasebnosti

Zagotavljanje zasebnosti
Ta izjava o zasebnosti definira uporabo in varnost informacij, ki jih prejemamo ob vaši uporabi spletne strani www.binbee.eu. Podjetje E-CER d.o.o. se zavezuje k varovanju vaše zasebnosti.

Upravljanje in obdelava osebnih podatkov
Pravilnik o zasebnosti (skupaj z našimi pogoji poslovanja), ki je zapisan v nadaljevanju, določa pogoje, pod katerimi E-CER d.o.o. uporablja in ščiti vse osebne podatke in druge, s tem povezane informacije, ki jih posredujete pri uporabi spletne trgovine www.binbee.eu. Podjetje mora zaščititi vašo zasebnost, vključno z osebnimi podatki, in se zavezuje, da bo spoštoval to obveznost. Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve. Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Za kaj se uporabljajo vaši podani osebni podatki?
Osebni podatki se zbirajo za namen izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo da izboljšamo delovanje spletnih strani in storitev ter. Če se naročite na sprejemanje elektronskih novic, pa posredujemo tudi informacije o naših promocijskih akcijah glede novih izdelkov ter posebnih ponudb. Te vam pošiljamo preko elektronske pošte in telefonske številke vse, dokler ne pošljete zahteve za odjavo.

Za ta namen zbiramo podatke

 • IP naslov
 • ime in priimek
 • naslov stalnega ali začasnega prebivališča ter naslov za dostavo
 • telefonska številka
 • elektronski naslov
 • datum in čas registracije
 • arhiv komunikacije s spletno trgovino
 • piškotki (več v točki 2)

Podjetje E-CER d.o.o. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani www.binbee.eu in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani.

Namen obdelave podatkov

Podjetje bo zbrane podatke o obiskovalcih (kupcih) uporabljalo samo za naslednje namene:

 • Za pošiljanje računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne strani.
 • Za vodenje evidenc o kupcih.
 • Za dostavo zahtevanih izdelkov ali storitev.
 • Za obveščanje o novostih v ponudbi in na spletni strani www.binbee.eu
 • Za pošiljanje elektronskih novic (v kolikor se je oseba prijavila na obveščanje preko e-novic)
 • Za analizo in statistično raziskavo uporabe spletne strani in sicer, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani

Uporaba elektronskega naslova:

1. Zgoraj navedene bomo obdelali za namene trženja in sicer za pošiljanje e-novic osebi, ki je podala soglasje. Soglasje velja za določen čas in sicer 5 let. V tem obdobju bo skrbnik obdelal zgornje osebne podatke.

2. Osebne podatke bo obdelovala oseba, s katero ima skrbnik pravilno izvedeno pogodbo o obdelavi.

3. Soglasje je mogoče kadarkoli preklicati na način, da nam preko elektronske pošte na info@binbee.eu pošljete odjavo od prejemanja elektronskih novic. Lahko nam posredujete tudi pisno zahtevo in sicer na naslov E-CER d.o.o., Hrastovec 47, 3320 Velenje.

4. Skrbnik vas opozarja, da imate kot posameznik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

Izključitev odgovornosti

Trgovec ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je trgovcu pri registraciji posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

Pravice uporabnikov oziroma kupcev po splošni odredbi GDPR

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot uporabnik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve

Če ste kot uporabnik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Pravica dostopa do osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico od trgovca (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki. Ko je je temu tako, lahko uporabnik zahteva dostop do osebnih podatkov in določenih informacij.

Pravica do popravka

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«)

1.   Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, upravljavec pa ima obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar velja eden od naslednjih razlogov:

(a) osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;
 • ko posameznik umakne soglasje za obdelavo;
 • ko uporabnik ugovarja obdelavi in ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi;
  osebni podatki so bili obdelani nezakonito;
 • ko je izbris potreben za izpolnitev pravnih obveznosti (pravo EU ali države članice); ko je obdelava povezana s ponudbo storitev informacijske družbe otroku.

Pravica do omejitve obdelave

Kot uporabnik imate pravico doseči, da trgovec omeji obdelavo, kadar velja eden od primerov:

 • če kot uporabnik oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki trgovcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
 • ko je obdelava nezakonita in kot posameznik nasprotujete izbrisu ter zahtevate omejitev uporabe;
 • ko podatki trgovcu niso več potrebni za namen obdelave, kot posameznik pa jih potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;

Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot uporabnik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

Pravica do ugovora obdelavi

Kot uporabnik lahko ugovarjate obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje).

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Kot uporabnik imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.
Kot uporabnik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki, naslovite na upravljavca, podjetje E-CER d.o.o., kar lahko storite tako, da nas kontaktirate preko info@binbee.eu

2. Piškotki za spletno stran v skladu z ZVOP-2

2.1. Kaj so piškotki

Piškotki so majhne datoteke, ki se shranjujejo na uporabnikovem računalniku ali drugi napravi, ko ta obišče določeno spletno stran.

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom uporabnika. V brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, lahko le-ta hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Prav tako se ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, na vaš računalnik, telefon oziroma tablico, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, s pomočjo katerih se lahko beležijo različni podatki.

2.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (“cookie”). Strežniki, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (»activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine ali strani, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za statistične obdelave, ki so anonimne. Te služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Ob pridobitvi soglasja in posredno, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics). Ti služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2.3 Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. Če ne želite uporabljati piškotkov na spletnem mestu ali jih želite odstraniti, je postopek za to opisan spodaj. Odstranitev ali preprečitev piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

2.4. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje

2.4.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ni mogoč. Ti piškotki so potrebni, da vam lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

2.4.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani. Za te smo dolžni smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Z njimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, ko s tem izrecno soglašate.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, ko s tem izrecno soglašate.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo na socialnih omrežjih. Zabeležijo si vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Facebook oziroma Google.

2.5 Kako upravljate s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo “Upravljanje soglasja”, ki se nahaja spodaj desno na ekranu.

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost spletne strani, Ne samo naše, pač pa tudi  večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.

WooCommerce

Funkcionalni

Uporaba

WooCommerce uporabljamo za upravljanje spletne trgovine. Preberi več

Souporaba podatkov

Teh podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

Funkcionalni

Ime
Iztek veljavnosti
session
Funkcija
Store items in shopping cart
Ime
Iztek veljavnosti
persistent
Funkcija
Ime
Iztek veljavnosti
session
Funkcija
Store performed actions on the website
Ime
Iztek veljavnosti
session
Funkcija
Store items in shopping cart
Ime
Iztek veljavnosti
1 dan
Funkcija
Store items in shopping cart
Ime
Iztek veljavnosti
session
Funkcija
Store performed actions on the website

WPML

Funkcionalni

Uporaba

WPML uporabljamo za locale management. Preberi več

Souporaba podatkov

Teh podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

Funkcionalni

Ime
Iztek veljavnosti
1 dan
Funkcija
Store language settings

Google Maps

Oglaševanje/Sledenje

Uporaba

Google Maps uporabljamo za maps display. Preberi več

Souporaba podatkov

Za več informacij preberite Google Maps Izjavo o zasebnosti.

Oglaševanje/Sledenje

Ime
Iztek veljavnosti
expires immediately
Funkcija
Read user IP address

PayPal

Funkcionalni

Uporaba

PayPal uporabljamo za obdelavo plačil. Preberi več

Souporaba podatkov

Za več informacij preberite PayPal Izjavo o zasebnosti.

Funkcionalni

Ime
Iztek veljavnosti
session
Funkcija
Provide fraud prevention
Ime
Iztek veljavnosti
1 leto
Funkcija
Store privacy preferences
Ime
Iztek veljavnosti
3 dni
Funkcija
Ime
Iztek veljavnosti
3 leta
Funkcija
Provide fraud prevention
Ime
Iztek veljavnosti
persistent
Funkcija
Store account details

Facebook

Oglaševanje/Sledenje, Funkcionalni

Uporaba

Facebook uporabljamo za prikaz nedavnih objav na socialnem omrežju in/ali za prikaz gumbov, kot je “deli”. Preberi več

Souporaba podatkov

Za več informacij preberite Facebook Izjavo o zasebnosti.

Oglaševanje/Sledenje

Ime
Iztek veljavnosti
2 leti
Funkcija
Store last visit
Ime
Iztek veljavnosti
1 leto
Funkcija
Store account details
Ime
Iztek veljavnosti
3 mesece
Funkcija
Store a unique session ID
Ime
Iztek veljavnosti
3 mesece
Funkcija
Provide ad delivery or retargeting
Ime
Iztek veljavnosti
90 dni
Funkcija
Store logged in users
Ime
Iztek veljavnosti
3 mesece
Funkcija
Store and track visits across websites
Ime
Iztek veljavnosti
2 leti
Funkcija
Provide fraud prevention
Ime
Iztek veljavnosti
30 dni
Funkcija
Store a unique user ID
Ime
Iztek veljavnosti
2 leti
Funkcija
Store browser details
Ime
Iztek veljavnosti
1 leto
Funkcija
Store account details

Funkcionalni

Ime
Iztek veljavnosti
1 teden
Funkcija
Read screen resolution
Ime
Iztek veljavnosti
90 dni
Funkcija
Provide fraud prevention
Ime
Iztek veljavnosti
session
Funkcija
Store and track if the browser tab is active

Različni

Namen v pričakovanju preiskave

Uporaba

Souporaba podatkov

Izmenjava podatkov je v postopku preiskave

Namen v pričakovanju preiskave

Ime
feedTypeOnSourcePopup
Iztek veljavnosti
Funkcija
Ime
selectedFeed
Iztek veljavnosti
Funkcija
Ime
continueReview
Iztek veljavnosti
Funkcija
Ime
IFConnect
Iztek veljavnosti
Funkcija
Ime
screenType
Iztek veljavnosti
Funkcija