BinBee > Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo, na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji veljajo za vsakega uporabnika (v nadaljevanju: Uporabnik), ki obišče ali uporablja oziroma se registrira v spletno mesto www.binbee.eu, ki je dostopno na spletnem naslovu http://www.binbee.eu (v nadaljevanju: Spletno mesto) in s katerim upravlja podjetje  E-CER d.o.o,, Hrastovec 47, 3320 Velenje (v nadaljevanju: Trgovec).

Polno ime: E-CER d.o.o. elektro meritve, vodenje projektov in storitve d.o.o.
Kratko ime: E-CER d.o.o.
Naslov: Hrastovec 47, 3320 Velenje
Transakcijski račun: SI56 6100 0002 2800 973 (Delavska Hranilnica d.d. Ljubljana)
Matična številka: 8501858000
Davčna številka: SI 34438769
Paypal naslov: info@binbee.eu
E-pošta: info@binbee.eu
Telefon: +386 (0)69 732 807

Spletno mesto predstavlja vsaka stran v okviru naslova www.binbee.eu. Splošni pogoji veljajo za celotno Spletno mesto, za določene dele Spletnega mesta, določene Uporabnike ali podstrani lahko veljajo še posebni pogoji ter pravna obvestila.

Uporabnik z uporabo Spletnega mesta potrjuje, da sprejema navedene splošne pogoje in se strinja z vsemi njihovimi določbami ter da je seznanjen s Politiko varovanja osebnih podatkov. Uporabnik z registracijo jamči, da je poslovno sposobna oseba in polnoletna.

Trgovec si pridržuje pravico do sprememb ali izbrisa katerega koli dela Spletnega mesta brez predhodnega obvestila. Prav tako se splošni pogoji lahko kadar koli spremenijo ali dopolnijo brez vnaprejšnjega obvestila.

Uporabnik se zavezuje da bo Spletno mesto uporabljal zakonito in na običajen način.

1.    Uporaba spletnega mesta

Ob registraciji v spletno trgovino Uporabnik pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki si ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji si Uporabnik pridobi pravico do nakupa. Uporabnik je dolžan skrbno ravnati s svojim uporabniškim imenom in geslom, ki ga določi ob registraciji. Z nakupom izdelka Uporabnik postane Kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Binbee (www.binbee.eu), pravice uporabnika ter poslovni odnos med Trgovcem in Kupcem.

Kupec izdelkov (v nadaljevanju: Kupec) na spletnem mestu je vsaka pravna ali fizična oseba, ki je preko Spletnega mesta naročila izdelke Trgovca.

2.     Dostopnost informacij

Trgovec se zavezuje, da bodo Uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti Trgovca (firma in sedež družbe ter številka registra, kjer je družba vpisana)
 • kontaktni podatki, ki Uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s Trgovcem (naslov e-pošte, telefon…)
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov iz ponudbe Spletnega mesta, vključno s po prodajnimi storitvami in garancijami
 • informacije o dostopnosti izdelkov iz ponudbe Spletnega mesta (vsak artikel iz ponudbe naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoji dostave izdelkov (način, kraj in rok dostave)
 • informacije o načinu plačila in dostave
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane Kupca
 • Informacije o postopku ob pritožbi Kupca ter podatki o kontaktni osebi Trgovca za stike s kupci.

3. Ponudba izdelkov, rok dobave in dostava

Slike izdelkov v spletni prodajalni ali kjerkoli na Spletnem mestu so simbolične in ne zagotavljajo njihovih lastnosti. Trgovec si pridržuje pravico do manjših odstopanj med opisi in dejanskimi lastnostmi proizvodov. Trgovec ni vezan na opis izdelka ali objavljeno ceno izdelka, če je opis ali cena posledica napake pri vnosu ali če je do napačnega opisa ali cene prišlo brez volje Trgovca.

Ponudba izdelkov v spletnem mestu se zaradi narave poslovanja hitro ter pogosto spreminja.

Za izdelke na zalogi je dobava artiklov 2-5 delovnih dni po prejetem plačilu, v ostalih primerih do 15 dni. Za izdelke, ki niso na zalogi je dobavni rok do 15 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o le-tem obvestili po elektronski pošti ali po telefonu.

Trgovec svoje izdelke pošilja Kupcem preko Pošte Slovenije ali GLS Slovenija in se pri tem plačajo tudi stroški pošiljanja (glej točko 4.)

4. Stroški pošiljanja

Stroški dostave so odvisni od teže pošiljke in se glede na to zaračunajo Kupcu (DDV je vključen). 

Naše izdelke v spletni trgovini pošiljamo s Pošto Slovenije in GLS Slovenija. 

Dostava pri nakupu nad 70€ je brezplačna.

5. Načini plačila

Našim kupcem so na voljo naslednji načina plačila:

 • z nakazilom na račun Trgovca po izdanem predračunu, velja spletna cena (glej točko 6.)
 • z nakazilom na račun Trgovca preko plačilnega sistema PayPal, velja spletna cena (glej točko 6.)
 • s plačilom  preko s kreditno karticeo Eurocard / Mastercard, Visa (glej točko 6.)

6. Cene izdelkov

Cene izdelkov so predstavljene kot maloprodajne cene, ne vsebujejo pa stroškov pošiljanja. Stroške pošiljanja Kupec do določne vrednosti nakupa krije sam (glej točko 4). Na spletno ceno so možni pribitki, glede na izbrani način plačila (glej točko 5.).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.  Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med Trgovcem in Kupcem je sklenjena v trenutku, ko Ponudnik potrdi naročilo (Uporabnik prejme elektronsko sporočilo z računom in o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka Uporabnik postane Kupec. Vse cene in drugi pogoji so končni in veljajo tako za Trgovca kot za Kupca.

Kljub trudu Trgovca o ažurnosti cen, se cena izdelka med obdelavo naročila lahko spremeni.  V tem primeru bo:

 • Trgovec Kupcu to sporočil in ga obvestil o novih cenah, Kupec ali Uporabnik ima v takšnem primeru možnost svoje naročilo spremeniti ali ga deloma ali v celoti preklicati ali pa potrditi naročilo po novih cenah, vse brez dodatnih stroškov, ali bo
 • Trgovec Kupcu omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko korist in zadovoljstvo

7. Postopek nakupa

V postopku nakupa so Uporabniku (Kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:

 • prijava v spletno trgovino z uporabo elektronskega naslova ali uporabniškega gesla, če si je Uporabnik (Kupec) že predhodno oblikoval uporabniški račun,
 • iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini,
 • izbor izdelka za nakup,
 • dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico,
 • določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici,
 • pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom, če se ta obračuna,
 • izbor načina dostave izdelka,
 • izbor načina plačila,
 • pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo ter
 • potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa.

Pred oddajo naročila je Uporabniku (Kupcu) omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico,
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka,
 • spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno tako spremenjene količine,
 • odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ter
 • obračunava pripadajoči davek, glede na davčno stopnjo, ki velja za izbrani izdelek in njegovo ceno (osnovo za davek).

Pred potrditvijo naročila je Uporabniku (Kupcu) omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • spreminja izbrani način dostave izdelka;
 • spreminja izbrani način plačila ter
 • pregleduje in potrjuje posamezne spremembe.

7.1. Naročilo sprejeto

Po oddaji naročila Uporabnik (Kupec) prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima Uporabnik (Kupec) v roku 1 ure možnost preklicati naročilo preko elektronske pošte na naslov info@binbee.eu, z jasnim naslovom sporočila PREKLIC NAKUPA. Razen možnosti preklica Uporabnik (Kupec) po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Uporabniku (Kupcu) so v njegovem profilu na spletni strani Trgovca vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini posameznega naročila.

7.2. Naročilo potrjeno

Če Uporabnik (Kupec) naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Trgovec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Trgovec ima ponavadi vse artikle na zalogi. Trgovec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira Uporabnika (Kupca) na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila Trgovec Uporabnika (Kupca) po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave. Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med Uporabnikom (Kupcem) in Trgovcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena (glej točko 8.).

7.3.Blago odpremljeno

Trgovec v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti Uporabnika (Kupca). V elektronskem sporočilu Trgovec pouči Uporabnika (Kupca) tudi o politiki vračila izdelkov ter ga seznani s kontaktnimi osebami za primer pritožbe ali zamude pri dostavi.

8. Kupoprodajna pogodba

Trgovec Kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Trgovca in Kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

Kupoprodajna pogodba med Trgovcem in Uporabnikom (Kupcem) je sklenjena v trenutku, ko Trgovec potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za Trgovca kot za Uporabnika (Kupca).

9. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov

Uporabnik (Kupec) ima pravico, da v 15-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov Trgovcu na kontaktni elektronski naslov info@binbee.eu, sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Vrnitev kupljenih izdelkov Trgovcu v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe šteje za sporočilo o odstopu. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni uporabnika (kupca), je strošek vračila izdelkov Trgovcu.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu najkasneje v roku 30-ih dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv Uporabnik (Kupec). Če je poštni paket, s katerim je Uporabnik (Kupec) prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora Uporabnik (Kupec) sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije (glej točko 15.).

Za vrnjene izdelke Trgovec Uporabniku (Kupcu) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se Uporabniku (Kupcu) ne vrnejo. Vračilo vplačanega zneska izvrši Trgovec na osebni oz. transakcijski račun Uporabnika (Kupca).

10. Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali na garancijskem listu. Če v spletni trgovini informacije o garanciji ni, potem izdelek garancije nima.

11. Dostava

Trgovec bo naročene izdelke dostavil Uporabniku (Kupcu) v dogovorjenem roku. Partner Trgovca za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije ali GLS Slovenija. Trgovec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil učinkoviteje.

12. Varnost

Trgovec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. 

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi PAYPAL. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Trgovca.

Za varnost je odgovoren tudi Uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

13. Varstvo otrok

Trgovec v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Trgovec v spletni trgovini ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Trgovec brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom.

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

IZDELKE IZ SPLETNE TRGOVINE WWW.BINBEE.EU SHRANJUJTE NEDOSEGLJIVO OTROKOM. IZDELKI NA SPLETNI STRANI www.binbee.eu NISO IGRAČA. KO IZDELEK, KUPLJEN V SPLETNI TRGOVINI www.binbbe.eu, UPORABLJA OTROK, MORA BITI OB UPORABI VEDNO PRISOTNA ODRASLA OSEBA.

Trgovec ne odgovarja za poškodbe in varnost uporabnika ali otroka.

14. Mnenja uporabnikov in ocene izdelkov

Mnenja, komentarji in ocene izdelkov, ki jih podajo Uporabniki ali obiskovalci, so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjene skupnosti Uporabnikov.

Trgovec ne odgovarja za vsebino mnenj, komentarjev in ocen izdelkov, ki jih podajo uporabniki ali obiskovalci. Trgovec mnenja, komentarje in ocene pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča, žaljiva, obscena ali po mnenju Trgovca ne nudijo koristi drugim uporabnikom ali obiskovalcem spletne trgovine. Trgovec ne odgovarja za informacije v mnenjih, komentarjih in ocenah ter se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz teh informacij.

Z oddajo mnenja, komentarja ali ocene se Uporabnik oziroma obiskovalec izrecno strinja s pogoji uporabe in Trgovcu dovoljuje objavo dela ali celotnega besedila v vseh elektronskih in drugih medijih. Trgovec ima pravico vsebino mnenja, komentarja ali ocene uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Trgovca, vključno z objavo v oglasih ali drugih trženjskih komunikacijah. Avtor mnenja, komentarja ali ocene hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja, komentarje ali ocene ter da te pravice brezplačno, neizključno in časovno neomejeno prenaša na Trgovca.

15. Odgovornost

Trgovec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Trgovec ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bo Trgovec Uporabnika (Kupca) obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila.

Čeprav se Trgovec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Trgovec od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora Uporabnik (Kupec) sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. V primeru poškodovanja pošiljke to stori tako, da pošiljko prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. Trgovec bo skupaj s Pošto Slovenije poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

16. Pritožbe, spori in uporaba prava

Trgovec spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Trgovec ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav Uporabnik (Kupec) lahko poveže po elektronski pošti. Pritožbo lahko Uporabnik (Kupec) odda na elektronski poštni naslov info@binbee.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Trgovec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil Uporabniku (Kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Trgovec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med Trgovcem in Uporabnikom (Kupcem) izključno krajevno pristojno pristojno sodišče. Trgovec in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Trgovec in sedež trgovca: E-CER d.o.o., Hrastovec 47, Velenje

Elektronski naslov (naslov kamor Uporabnik pošlje svoje pripombe, predloge, pohvale, vprašanja…) info@binbee.eu