BinBee

5 razlogov za koš za plenice

Koš za plenice je posebej oblikovan koš, ki preprečuje širjenje vonjav zavrženih plenic. 

Je praktično obvezen pripomoček vsake mamice. Večina mamic je prepričana, da koša ne potrebuje, vendar kasneje spozna, da temu ni tako. Številke pravijo, da naj bo za enega otroka uporabili in zavrgli kar 2.500 plenic. In vse te pleničke naj gredo v pravi koš, ki bo zadržal vonjave.

Obstaja več tipov košev za plenice, vsak od njih pa ima svoje prednosti. 

Kasetni koš za plenice znamke Tommee Tippee za odlaganje uporablja posebne kasete, v katerih je nameščena folija. Ko pleničko potisnete v koš, folija objame umazano plenico in s tem preprečuje širjenje vonjav. Ko kaseto zavrtite, je vsaka plenička zavita posebej, s tem pa minimiziramo širitev bakterij.

Na vrhu ima pokrov, ki se lepo prilega in zadržuje smrad.

Pri uporabi vrečk svetujemo polnilo BinBee, saj je to ekološka alternativa kasetam za plenice. Pri uporabi pa polnila BinBee pa boste tudi prihranili. Polnilo lahko naročite tukaj.-link

Koš se enostavno čisti in je preprost za uporabo. Dizajn koša je narejen tako, da ga lahko uporabljate zgolj z eno roko. Vsi vemo, kakšen je varen način previjanja dojenčka – z eno roko ga nežno držimo, medtem ko z drugo roko enostavno odpremo pokrov koša, odložimo pleničko, zavrtimo kaseto in zapremo pokrov.  

Je moderne oblike in se lepo sklada z vsako sobo, kopalnico oziroma prostor nasploh. 

Glavne funkcije koša so:

  • Zaščita – vsaka plenica je zavita v folijo, kar pomeni dodatno zaščito pred vonjavami in bakterijami,
  • Higieničen – odpadne pleničke ne pridejo v neposreden stik s košem,
  • Praktičen – vanj lahko spravite do 36 plenic (velikost 5) in vam zato ni potrebno vsake pleničke po previjanju odnesti v smeti,
  • Uporaba: plenico spustite v koš, zavrtite kaseto in spustite pokrov.

Za koš za plenice Sangenic Twist&Click so primerne kasete Tommee Tippee Twist&Click. Po porabi folije v kaseti za koš za plenice nadaljujete z uporabo polnila BinBee s pomočjo BinBee tulca.

Bodite brez skrbi! Tudi ko vaši malčki odrastejo in koš za plenice več ne bo služil namenu odlaganju plenic, ga lahko uporabite kot kozmetični koš v kopalnici. Je ravno prave velikosti za vse odpadne vate, blazinice in ostale kozmetične odpadke.