Eko plenice
BinBee

Ali so plenice Muumi baby biorazgradljive?

Glavna surovina za izdelavo plenic Muumi Baby je celuloza, ki je popolnoma biološko razgradljiva. V plenicah se uporabljajo tudi drugi materiali, ki niso biorazgradljivi, kot so na primer netkane tkanine.

Trenutno na trgu ni popolnoma biološko razgradljivih plenic za enkratno uporabo, vendar se delež biorazgradljivih materialov povečuje, nenehno pa se razvijajo novi, okolju prijaznejši materiali.

Ko razmišljamo o okoljski obremenitvi plenic, je vredno upoštevati celoten življenjski cikel plenice, od surovine do proizvodnje in odlaganja. Plenice Muumi Baby so narejene iz skrbno izbranih čistih in varnih surovin. Celuloza, uporabljena v plenicah Muumi Baby, je popolnoma brez klora. Celuloza v Muumi Baby pleničkah je namreč beljena s 100 % čistim kisikom. To je najvarnejša rešitev tako za okolje kot za kožo dojenčkov. Upoštevati moramo tudi, da skoraj nobena odlagališča odpadkov ne sprejmejo bioloških odpadkov, ki vsebujejo človeške odpadke. Razlog za to je varnost in zdravje osebja na odlagališčih samih. Ker plenice Muumi Baby ne vsebujejo klora, jih lahko odvržemo kot energetski odpadek. 

Plenice Muumi Baby so pakirane v embalažni vrečki iz 25% reciklirane plastike, ki jo lahko razvrstite za reciklažo plastike.

Z udobnimi in mehkimi eko pleničkami Muumi Baby bodo začetki vašega dojenčka prijetni in sproščeni. Design pleničk Muumi Baby se ponaša z mehkimi naravnimi materiali, ki so nežni do občutljive otroške kože in je ne dražijo.

Pleničke nudijo:

  • DVOJNO ZAŠČITO

Posebna zaščita preprečuje iztekanje in zadrži vsebino v plenički.

  • SUPER ELASTIČNE

Več elastik na pasu in pri nogah zagotavlja odlično prileganje.

  • VARNO IN EKOLOŠKO IZBIRO

Plenice Muumi baby so izdelane iz izbranih naravnih materialov, ki so zračni in ne dražijo kože. Proizvodnja in surovine izpolnjujejo stroge kriterije nordijskega certifikata Swan Ecolabel. Ker plenice ne vsebujejo dodanih kemikalij, losjonov ali dišav, ustrezajo najbolj občutljivi koži. Prav tako niso beljene s klorom. Plenička je namenjena za enkratno uporabo.